Pages

Tuesday, 5 April 2011

Apa ak nk jawab????

ada sorg indian ni tya ak, why u muslim ladies, use this black clothes to hide their faces??
nahai..da la terer sgt speaking omputih ak.tekebil2 jala mta ak.nk kta hapa dah...adoi.
dgn besush pyah ak xplain.tah beto ntah idak..
tepk ak npa dy tya??
urm..ntah la.
kalu tgokkan rmai jak pkai tudung.tp mcm xpkai pon ada jak.
bonggol unta n so on la.adakah betudung 2 just sekadar ttop kepala ja???
mlas ak nk ckp pasal nie.ak pon xdela btol sgt.xde la baek sgt..ngeh3


tggu tiang letrik berbuah kot kalu ak pkai gney un??
kwn2 doa sma ak.mna taw sa2 ari tebkk pintu ati ak kan...hehe



5 comments:

ALAMIN313 said...

pkai camni ok pe...bru sesuai...tpi x leh guna nme zaiin dah...

alegrha said...

sebenarnya pemakaian purdah ni x pena ada tetulis dalam al quran...cm bila kita fikir2kan balek dlm quran kan ada mengatakan bahawa wanita2 yg melihat nabi yusuf terluka tangan masing2 tatkala melihat baginda?hmm..so mcmana?siapa yg wajar berpurdah..bukan mo membangkang...cuma benda ni xda dalam alquran...ada sstgh hadis yg menerangkan jgk..tapi aku pn x brapa tau..ni smua dari pandgn ulama2 dulu...dan pemahaman mereka..sedangkan bila kita buat umrah atau haji pn x leh ttp muka kan?dalam ibadah sendiri melarang...apapn rujuklah pada yg pakar..ni pandgn aku je..kekekek...mak oi panjang!..kekekekek...sory byer..

CeKoDoK TeMpErEt said...

zaiin ttp zaiin..alegra..byar tol la camnie??haha

alegrha said...

hahahha..ble ba...berapa ko nak?ckp je..kakakakak

CeKoDoK TeMpErEt said...

sedinar mas sudaa..ok x??:p